Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Βιτάλη Μαρία, υπερήλικη και ανασφάλιστη, έκανε αγγειογραφία στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Εκεί διαγνώσθηκε ότι έχει ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης (BYPASS) καθώς, όπως της είπαν, όλες οι αρτηρίες της ήταν βουλωμένες.
 

O γιατρός του ΝΙΜΤΣ που έκανε την αγγειογραφία, αμέσως μετά, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε έναν γιατρό από το ΙΑΣΩ (!), ο οποίος της εξήγησε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα, ότι το ΝΙΜΤΣ δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αυτές τις επεμβάσεις και ότι αυτός θα μπορούσε να κάνει την χειρουργική επέμβαση στο ΙΑΣΩ, με 5.000 ευρώ, που είναι η συνολική αμοιβή για όλη την ομάδα!.... Για την κ. Βιτάλη δεν υπάρχει κρατικό νοσοκομείο να την εγχειρίσει!

 
Τέτοιες συμμορίες , που εκμεταλλεύονται την αγωνία, την φτώχεια και την υγεία των φτωχών ανθρώπων του λαού μας, βρίσκονται παντού σε ολόκληρο το κρατικό νοσοκομειακό σύστημα, με εξαίρεση βέβαια ένα σημαντικό ποσοστό πραγματικά προοδευτικών και ουμανιστών γιατρών, που τιμούνε την επιστημονική τους αποστολή και τον όρκο του Ιπποκράτη και τους έχουμε δει να πολεμάνε όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντος, να στέκονται ως επιστήμονες και μαχητές, να τρέχουν και πολλές φορές να πηδάνε πάνω και ανάμεσα από τα ράντζα, να συμπάσχουν και να προσφέρουν!...

 
Τα φαινόμενα της εμπορίας της υγείας, του πόνου και των αδιεξόδων της φτώχειας, τα οποία μαρτυρούν, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο την ηθική εξαχρείωση αλλά και την ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, την εξαχρείωση και την  κατάρρευση αυτού του ίδιου του ΕΣΥ, δεν ανήκουν στα «άνθη του κακού» τα οποία συναντά κανείς σπάνια, αλλά έχουν εδώ και χρόνια προσλάβει μαζικές διαστάσεις, σαρώνουν το ΕΣΥ.  Αγκαλιάζουν μεγάλες μάζες ανάξιων γιατρών και άλλων στελεχών της υγείας, που έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα και αποτελούν, συνήθως, πολιτικά και εκλογικά του στηρίγματα. Είναι γεννήματα μιας  μακροχρόνιας σήψης και καρπός του κοινωνικού συστήματος και του διεφθαρμένου δικομματισμού, που σήμερα έχει προσλάβει την μορφή της διακυβέρνησης. Γι αυτούς οι βαριά άρρωστοι είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης και πηγή μαύρων εσόδων.

 

Όλα αυτά είναι σε γνώση της κυβερνητικής και ευρύτερης πολιτικής εξουσίας, προστατεύονται από κρατικούς και πολιτικούς μηχανισμούς, από  διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και από  ορισμένους ηγετικούς κύκλους του συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό και βρίσκονται, κατά κανόνα, έξω από κάθε φορολογικό έλεγχο ενώ οι παρανομίες τους απολαμβάνουν  καθεστώς ατιμωρησίας, με πρώτες τις ευθύνες των κυβερνήσεων.

 

Δ. Σουλιώτης

Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.