Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014


 

Προς:

Την Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής


Η κ. Ριστάνε Ντρίντα, η οποία διαμένει στην Ελλάδα πάνω από 18 χρόνια, άνεργη σήμερα και χωρίς κανένα οικονομικό πόρο, επιβιώνοντας μόνο χάρις στην βοήθεια των παιδιών της, μπήκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», για να υποστεί χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Η βαριά βλάβη, που είχε υποστεί στα πόδια της είχε προκαλέσει σοβαρή αναπηρία, η οποία, όπως γνωρίζετε, την καθιστούσε ανίκανη, σχεδόν, να περπατήσει.

 
Όπως  μάθαμε, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στο νοσοκομείο και υπό την απειλή της εκδίωξής της, της ζητήθηκε, παράνομα, να προκαταβάλλει 2.000 ευρώ, και τα παιδιά της προκειμένου να μην μείνει η μάνα τους ανάπηρη αναγκάστηκαν να μπούνε στην διαδικασία της απόλυτης στέρησης και να πληρώσουν το ποσό, διότι το ΕΣΥ, το οποίο έχει φτιαχτεί με τον μόχθο του ελληνικού λαού, απειλούσε να πετάξει την Ριστάνε στο καιάδα της αναπηρίας και του κ. Γεωργιάδη, όπως άλλωστε κάνει με εκατοντάδες άλλους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας κάθε μέρα.

 
Ο απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματάς», καθώς και η εν γένει διαδικασία, που ακολουθήθηκε μαζί με την εκβιαστική απαίτησή σας να δοθεί προκαταβολή 2.000 ευρώ,  ορίζοντας το συνολικό κόστος στις 4.000 ευρώ, για την εγχείριση της Ριστάνε, συνιστούν παραβίαση του νομικού πλαισίου, που ισχύει και ανατρέπει θεμελιώδη συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Πέρα από τον αυθαίρετη και παράνομη κατάργηση του θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας της υγείας των πολιτών, τεράστια ερωτήματα υπάρχουν και ως προς τα μεγέθη της κοστολόγησης!

 
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα διαμαρτύρεται και υπογραμμίζει ότι η Ντρίτα Ριστάνε ως άνεργη και άπορη και υπό την άμεση απειλή να χάσει την σωματικής της ακεραιότητα, είχε και έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τύχει δωρεάν όλων των αναγκαίων νοσοκομειακών  υπηρεσιών, μέχρι την οριστική αποκατάσταση της υγείας της, και σε αυτό το πνεύμα καλούμε την Διοίκηση του αναφερόμενου νοσοκομείου και τον υπουργό υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη,  να ακυρώσουν κάθε πληρωμή, αποδίδοντας στο ακέραιο το δικαίωμα της δωρεάν νοσοκομειακής νοσηλείας στην περίπτωση της Ντρίτα Ριστάνε, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν κάθε άλλο άνεργο και ανασφάλιστο συμπολίτη μας. 

 
Δ. Σουλιώτης

Υπεύθυνος Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

 
Βύρωνας 19.2.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.