Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΕΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΥΠΗΡΕΙΣΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (VOUCHER)

 Παροχές κοροϊδία και στάχτη στα μάτια της κοινωνίας για υποτιθέμενη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.


Το εισιτήριο αυτό θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες από τον υπουργό υγείας κ.Γεωργιάδη με την οικονομική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ). Το
Voucher αυτό δικαιούνται έλληνες υπήκοοι και μη που κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Η έκδοσή του γίνεται από τα κατά τόπου ΚΕΠ, προσκομίζοντας τη κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το εκκαθαριστικό της εφορίας και την ταυτότητά του ενδιαφερόμενου.

Τι  προσφέρει; Τρεις επισκέψεις σε νοσοκομείο ή ιατρείο του ΕΟΠΥΥ, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, για εξέταση από ιατρό και ορισμένες διαγνωστικές εξετάσεις. Στην περίπτωση των εγκυμονουσών γυναικών το διάστημα επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της κύησης.

Το υπουργείο το διαφήμισε ιδιαιτέρως, ως λύση στο πρόβλημα των ανασφάλιστων που συνεχώς διογκώνεται στην κοινωνία μας ενώ γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για ελάχιστες παροχές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στις ανάγκες των ανασφάλιστων αρρώστων και ουσιαστικά αποτελεί μια κοροϊδία.

 
Καθαρά υπεύθυνη για το πρόβλημα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης και ανεργία που θέτει χιλιάδες εργαζόμενους εκτός ασφαλιστικούς συστήματος και τους οδηγεί στην εξαθλίωση. Η ίδια πολιτική που τους φέρνει σε αυτό το σημείο, παίζει με λύσεις τύπου
voucher που ουσιαστικά εμπαίζουν τους χιλιάδες ανέργους.

Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι για μόλις 4 μήνες μέσα στους οποίους δικαιολογούνται 3 επισκέψεις. (Για τις εγκυμονούσες είναι 9 μήνες) Οι επισκέψεις έχουν μόνο διαγνωστικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν νοσηλεία, θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή. Είναι στα όρια της απανθρωπιάς να μπορείς να ανακοινώσεις σε έναν πάσχοντα την ασθένειά του, χωρίς να του προσφέρεις θεραπεία, την ώρα που ο ίδιος αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά!


Συνεχίζουμε λοιπόν να απαιτούμε την ολοκληρωτική, δωρεάν και άνευ όρων πρόσβαση ΟΛΩΝ στην υγεία, καμία διάκριση για τους άνεργους και ανασφάλιστους! Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

 

ΚΙΦΒ

Βύρωνας 3/2/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.