Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοίνωση


Στην συνέχεια της επίσκεψης φορέων στο Κ.Υ Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε χθες και με την συμμετοχή εκπροσώπου του ΚΙΦΒ, σήμερα το πρωί η ίδια 3μελής επιτροπή πραγματοποίησε διάβημα στη 1η ΔΥΠΕ Αττικής και είχε συνάντηση με την Διοικήτρια κ. Διαμαντοπούλου.

Η επιτροπή έθεσε στην κ. Διαμαντοπούλου τις ανησυχίες της σχετικά με τα όσο λέγονται για το κλείσιμο του τμήματος έκτακτων περιστατικών στο Κ.Υ του Βύρωνα, (υπογραμμίζοντας την σχετική αναφορά της διευθύνουσας του Κ.Υ και προς τον Δήμο Βύρωνα), διατύπωσε την έντονη αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζήτησε από την Διοικήτρια να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει για τα έκτακτα περιστατικά της αναφερόμενης μονάδας Υγείας. Εκτός από αυτό η επιτροπή έθεσε πρόσθετα και το θέμα της έλλειψης ηλεκτρογεννήτριας από το Κ.Υ., το οποίο εγκυμονεί κινδύνους καθώς σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το Κ.Υ είναι αναγκασμένο να αναστέλλει την λειτουργίας του!....

Η κ. Διαμαντοπούλου διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα περιλαμβάνονταν στην αναφορά της διευθύνουσας το Κ.Υ, είπε ότι για τα έκτακτα περιστατικά του Κ.Υ έχουν παρθεί μέτρα και το τμήμα αυτό θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο και η ΔΥΠΕ όχι μόνο δεν θα καταργήσουν το τμήμα εκτάκτων, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της λειτουργίας των πρωινών ιατρείων και κατά τις απογευματινές ώρες, μια απόφαση που ακόμα, όπως τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Για την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας η επιτροπή δεν πήρε σαφή απάντηση, καθώς ο αρμόδιος τεχνικός έκανε αναφορά στην ύπαρξη τεχνικών προβλημάτων και υποδομών, τα οποία καθιστούν την εγκατάσταση της ηλεκτρογεννήτριας μια μάλλον δύσκολη υπόθεση….. Η επιτροπή η οποία επέμενε στην αναγκαιότητα εγκατάστασης  ηλεκτρογεννήτριας τόνισε ότι θα επανέλθει στο θέμα.

Παρά το γενικά θετικό περιεχόμενο της πληροφόρησης από την ΔΥΠΕ, το ΚΙΦΒ καλεί τον λαό του Βύρωνα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Να περιφρουρήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας των έκτακτων περιστατικών, να παλέψουμε για την ολοκλήρωση του εργαστηριακού και ιατρικού εξοπλισμού του Κέντρου και να διασφαλισθεί, τελικά ο εξοπλισμός του ΚΙΦΒ με ηλεκτρογεννήτρια. Για όλα αυτά και με βάση τις εξελίξεις θα επανέλθουμε.


Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ
Επικοινωνία 6977-747431
Βύρωνας 21.9.18

  



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.