Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 1.11.2017 - 31.10.2018


( Ένας για όλους και όλοι για έναν)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)

Ελλησπόντου 21 – Τ. Κ 16232 – Βύρωνας






ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

1 Νοέμβρη 2017 έως 31 Οκτώβρης 2018



Στις 31 Οκτώβρη 2018 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) έκλεισε ΕΞΗ (6) χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζοντας έτσι την αγωνιστική παρουσία του στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλευρό  των  άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Όλα αυτά τα σκληρά χρόνια της κρίσης παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που γέννησαν το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τα δραματικά μεγέθη της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας, που ενίσχυσαν γενικότερα το καθεστώς της υποτέλειας και της εξάρτησης της χώρας μας από την Ε.Ε, από τις υπερδυνάμεις της κυριαρχίας, της καταλήστευσης των λαών και των πολέμων. Το ΚΙΦΒ έχει διακηρύξει, από την αρχή της ίδρυσής του, ότι αγωνίζεται για την ήττα αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, για την Αλλαγή, για την αποκατάσταση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, για την δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.



Στην διάρκεια της τελευταίας χρονικής περιόδου, από 1 Νοέμβρη 2017 έως και 31 Οκτώβρη 2018, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχτηκε συνολικά 3.946 επισκέψεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής: Για φάρμακα 3.716 επισκέπτες, 192 για γιατρούς και 38 για διαγνωστικές εξετάσεις. Όλες οι αναφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Συνολικά, στα 6 έτη της λειτουργίας του, από τον Οκτώβρη 2012 έως το τέλος του Οκτώβρη 2018 το ΚΙΦΒ εξυπηρέτησε συνολικά 25.839 επισκέπτες.



Το ίδιο χρονικό διάστημα ενισχύθηκαν οι δεσμοί του ΚΙΦΒ με τα κινήματα αλληλεγγύης της Ιταλίας και Γαλλίας καθώς και η συμβολή του στην ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας στην χώρα μας. Στα πλαίσια αυτά το ΚΙΦΒ έλαβε χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα από την Γαλλία και Ιταλία καθώς και από μεμονωμένους πολίτες και οργανώσεις ευρωπαϊκών χωρών ( Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ) ενώ σημαντικές ήταν και οι συνεντεύξεις που έδωσε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  



Ταυτόχρονα σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του και σε άλλα μέτωπα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι παραβιάσεις  θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασθενών από ορισμένα κρατικά νοσοκομεία και τις διοικήσεις τους, οι δραματικές καταστάσεις, που σφραγίζουν την λειτουργία ορισμένων νοσοκομείων στον τομέα της ψυχικής υγείας, η σωρεία παράνομων αποφάσεων του ΚΕ.Π.Α/ΙΚΑ, με τις οποίες απόρριπτε την πραγματική αναπηρία συμπολιτών μας καταδικάζοντας τους έτσι στην εξαθλίωση και την πείνα, οι παραβιάσεις στην λειτουργία τοπικών κρατικών δομών, όπως στο Κ.Υ. Βύρωνα και στο ΠΕΔΥ Βύρωνα κλπ, αποτέλεσαν εστίες παρέμβασης, προκαλώντας την μαχητική επέμβαση του ΚΙΦΒ, το οποίο με δημόσιες καταγγελίες, διαβήματα και την ενημέρωση πολιτών, κοινωνικών οργανώσεων, υπουργείων, πολιτικών κομμάτων και βουλευτών συνέβαλε στην υπεράσπιση και την αποκατάσταση βασικών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας στο τομέα της Υγείας.



Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΙΦΒ αποτελεί ανεξάρτητη οντότητα του μετώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιούργημα αποκλειστικά λαϊκής πρωτοβουλίας από τα κάτω. Δεν έχει καμιά πολιτική,  δημοτική ή άλλη εξάρτηση, δεν είναι ΜΚΟ, δεν επιτρέπει καμιά αμοιβή για κανένα και για τίποτα, δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό και δεν δέχεται χρήματα, παρά μόνο για την αγορά φαρμάκων και την αντιμετώπιση των πάγιων εξόδων λειτουργίας τους. Στα πλαίσια αυτά το 2018 δημιουργήθηκε ο θεσμός των χορηγών που μαζί με τα μέλη - εθελοντές του ΚΙΦΒ, συμβάλλουν με τις οικονομικές ενισχύσεις των 3-5 ευρώ τον μήνα, στην κάλυψη των πάγιων λειτουργικών αναγκών του.



Βύρωνας 2/11/2018  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.