Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



«Η Αλληλεγγύη των Λαώ θα Νικήσει»

Επίσκεψη Ιταλών μαθητών στο ΚΙΦΒ




Χθες 27.2.2017 Καθαρή Δευτέρα πρωί, μαθητές από το Πολυκλαδικικό Λύκειο του Μιλάνου Ιταλίας «Κιουρί-Σράφα» συνοδεία των καθηγητών τους, επισκέφτηκαν το ΚΙΦ Βύρωνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο χρέος, στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε. Μαζί με τα μηνύματα αλληλεγγύης οι μαθητές έφεραν επίσης στο ΚΙΦΒ  φάρμακα. Την προηγούμενη μέρα οι μαθητές είχαν επισκεφτεί τους Σύριους και άλλους πρόσφυγες στο Ελληνικό.

Την ομάδα των Ιταλών μαθητών και καθηγητών υποδέχθηκαν μέλη του ΚΙΦ Βύρωνα, οι οποίοι και τους ενημέρωσαν για το έργο το οποίο έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Στα 4 χρόνια λειτουργίας τόνισαν, το ΚΙΦΒ δέχτηκε 18.000 περίπου επισκέπτες από όλη την Αθήνα, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 104 γιατρών όλων των ειδικοτήτων, που παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα ιατρεία τους, 38 φαρμακεία που βοηθάνε με φάρμακα το έργο της δωρεάν παροχής φαρμάκων καθώς και 3 κέντρα δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα έδωσαν στοιχεία για την τεράστια ανεργία και την μεγάλη φτώχεια που διαπερνά την μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού καθώς και την τραγική κατάσταση που σφραγίζει τον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το ΚΙΦΒ, δεν αποτελεί μια παρουσία ανθρωπιστικής έκφρασης αλλά είναι μια οντότητα αγώνα και αναπόσπαστο τμήμα του μετώπου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να σπάσει ο λαός τις αλυσίδες της υποδούλωσης, υπογραμμίζοντας συνάμα την σφοδρή αντίθεσή του στις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε.


Τα μέλη του ΚΙΦΒ ευχαρίστησαν τους μαθητές για την επίσκεψή τους υπογραμμίζοντας την μεγάλη σημασία, που έχει η διεθνής αλληλεγγύη όχι μόνο προς τον Ελληνικό λαό αλλά και όλους τους λαούς της Ε.Ε. Μαθητές και καθηγητές χαιρέτισαν με  ενθουσιώδη χειροκροτήματα την ενημέρωση, τους στόχους και το έργο του ΚΙΦ Βύρωνα και αναχώρησαν για την Επίδαυρο, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής τους στην Ελλάδα.


ΚΙΦΒ

Βύρωνας 28.2.17       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.