Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΩΡΕΑΝ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ- ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΦΒ!



ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4368 ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ!



Το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, το οποίο όχι αδίκως έχει αποκληθεί από σωρεία ασθενών κολαστήριο, αρνήθηκε να δώσει ψυχιατρικά φάρμακα σε ασθενή. Επί πλέον οι θεράποντες γιατροί δεν του χορήγησαν ηλεκτρονική συνταγή, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά αφού σημείωσαν τα φάρμακα που είχε ανάγκη σε χειρόγραφη συνταγή, είπαν στον ενδιαφερόμενο ασθενή να πάει να τα πάρει από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο του Βύρωνα!



Η πράξη αυτή αποτελεί ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, οι οποίοι σύμφωνα με τον νόμο 4368/16, τον οποίο ακόμα διατυμπανίζει η κυβέρνησε ΣΥΡΙΖΑ, υποτίθεται ότι δικαιούται να λάβει εντελώς δωρεάν τα ψυχιατρικά φάρμακα, που έχει ανάγκη, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, τα οποία εξετάζουν τον ασθενή και εκδίδουν ανάλογα τις συνταγές. Καλούμε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις στα νοσοκομεία για την αγορά φαρμάκων και να προβεί στος αναγκαίους ελέγχους για το που πάνε ακριβώς οι πιστώσεις που χορηγούνται στα νοσοκομεία.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του νοσοκομείου και φυσικά οι υπεύθυνοι γιατροί, δεν περιορίστηκαν μόνο στην παράνομη άρνηση χορήγησης των φαρμάκων στον αναφερόμενο αασθενή, αλλά πρόσθετα δεν χορήγησαν, τουλάχιστον, την προβλεπόμενη ηλεκτρονική συνταγή ώστε ο ασθενής να μπορεί να πάρει τα φάρμακά του από το νοσοκομείο της γειτονιάς πληρώνοντας, έστω, την χρηματική διαφορά μεταξύ της τιμής ΕΟΠΥΥ και της τιμής πώλησης του επαγγελματικού φαρμακείου. Σημειώνουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση….



Το ΚΙΦΒ καταγγέλλει ότι το φαινόμενο αυτό, δηλ. της μη χορήγησης των ψυχιατρικών φαρμάκων, είτε από τα φαρμακεία των ψυχιατρικών νοσοκομείων ή κλινικών των κρατικών νοσοκομείων  γ ε ν ι κ ε ύ ε τ α ι,  ενώ ταυτόχρονα η μη χορήγηση ηλεκτρονικών συνταγών, από ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, όχι μόνο για τα ψυχιατρικά φάρμακα, αλλά για όλα τα είδη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων έχει προσλάβει την μορφή καθεστώτος ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ…..



Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η μη έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών, από δημόσιες δομές του ΕΣΥ έχει ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία όχι μόνο ηλικιωμένων ασθενών αλλά και ασθενών με σοβαρές παθήσεις με αποτέλεσμα εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωπο να ταλαιπωρούνται επί μέρους για να κλείσουν ραντεβού, προκειμένου να εξασφαλίσουν ηλεκτρονική συνταγή για τα φάρμακα  τους ώστε να τα αγοράσουν με την «απάτη» της μηδενικής συμμετοχής, την οποία υποτίθεται ότι ο νόμος 4368 του 2016 εξασφαλίζει για τους ανασφάλιστους!



Καλούμε την κυβέρνηση να εκδώσει σχετική εγκύκλιο για την υποχρέωση όλων των κρατικών νοσοκομείων και των Κ.Υ να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικές συνταγές ώστε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το καθεστώς της ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ και της άγριας ταλαιπωρίας χιλιάδων ασθενών και ηλικιωμένων συμπολιτών μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γι’ αυτό κανένας απολύτως λόγος.  



ΚΙΦΒ



13.3.2017          

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.