Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ)

Ελλησπόντου 21 - Βύρωνας

Επικοινωνία: 6977-747431 – kif.byrona@gmail.com




Προς:

Την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

Την Βοήθεια στο σπίτι”

Έδρα: ΚΑΠΗ Αγίας Σοφίας

Βύρωνας



Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Βύρωνα

Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Σπυρόπουλο



Η κ. Βάγκνερ Μίτσι (Wagner Mitsi) κατοικεί στο Βύρωνα, οδός Ολυμπιάδος 40. Γεννήθηκε στην  Ελλάδα από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Αυστριακό και διαμένει στην χώρα μας συνεχώς επί 57 χρόνια από την γέννησή της μέχρι και σήμερα. Η κ. Βάγκνερ  είναι ανάπηρη και άπορη. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, κάνει ενέσεις και κινείται με αναπηρικό καροτσάκι διαθέτοντας μερική δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης. Παρά την αναπηρία της δεν λαμβάνει κανένα αναπηρικό επίδομα! Η τροφή της εξασφαλίζεται από πολίτες και γείτονες, ενώ υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού! 



Τέλη Ιουνίου έπεσε μαζί με το αναπηρικό καροτσάκι και τραυματίστηκε στα πόδια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από ενέργειες συμπολιτών μας, όπου και νοσηλεύτηκε επί 10ήμερο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι της όπου συνεχίζεται μέχρι αυτή την στιγμή η νοσηλεία της.



Καλούμε την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να ενεργήσουν άμεσα για να παρασχεθούν από την “βοήθεια στο σπίτι” όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες που ορίζονται από τον νόμο αναφορικά με την υπηρεσία αυτή. Επίσης παρακαλούμε τον Δήμο και την Κοινωνική Υπηρεσία να πράξουν όσα είναι αναγκαία για να λάβει η κ. Βάγκνερ α) Άμεσα, κάθε δυνατή επισιτιστική βοήθεια. β) Να εξασφαλισθεί η χορήγηση επιδόματος αναπηρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. γ) Να ενταχθεί σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης έως ότου εκδοθεί το σχετικό επίδομα αναπηρίας.



Με τιμή

Δ. Σουλιώτης

Υπεύθυνος ΚΙΦΒ













         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.