Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αποτρόπαιη μηχανή  του « πρωτογενούς πλεονάσματος»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ  ΤΑ  ΔΕΙΝΑ  ΤΩΝ  ΑΝΕΡΓΩΝ  ΑΠΟΡΩΝ  ΒΑΡΙΑ  ΑΡΡΩΣΤΩΝ  ΚΑΙ  ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

 Συνεχίζονται οι βασανισμοί. 4 μήνες χρειάζεται  η δημοτική αρχή Καμίνη για να εκδώσει τα βιβλιάρια Πρόνοιας!

 

Χιλιάδες άποροι, άρρωστοι και ανάπηροι απειλούνται από την έλλειψη φαρμάκων και  κινδυνεύει η υγείας τους ενώ άλλοι καταδικάζονται σε καθεστώς ένδειας και εξευτελισμού.

 

Δήμαρχοι του δικομματισμού, η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με βοηθό τον Καμίνη και τον Ασκούνη , παίζουν τα παιχνίδια της κυβέρνησης.

 

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Δελτίο Τύπου

 

Παρά τις αφάνταστες ταλαιπωρίες, τις στερήσεις και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των άνεργων, άπορων, ανάπηρων ή βαριά άρρωστων πολιτών, που έχουν δικαίωμα να πάρουν βιβλιάρια Υγείας ή τα πενιχρά επιδόματα της Πρόνοιας, η Δημοτική αρχή Καμίνη, εξακολουθεί να διατηρεί το ίδιο απάνθρωπο καθεστώς και εκδίδει τα βιβλιάρια της Πρόνοιας με καθυστέρηση 4 και πλέον μηνών,  αδιαφορώντας για τα φοβερά δεινά, που προκαλεί σε χιλιάδες δικαιούχους. Σύμφωνα με καταγγελίες, που έχουν γίνει στο ΚΙΦ Βύρωνα, η καθυστέρηση σε ορισμένες περιπτώσεις  μπορεί να φθάνει και τους 7 μήνες!

 

Οι μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έκδοση των βιβλιαρίων υγείας της Πρόνοιας ,  έχουν τραγικές συνέπειες καθώς οι άρρωστοι αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακα,  από τα κρατικά νοσοκομεία ή να κάνουν χρήση των ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών, ενώ οι δικαιούχοι επιδομάτων  καταδικάζονται σε καταστάσεις απελπισίας και απόλυτης ένδειας αφού  για πολλούς μήνες δεν έχουν κανένα πόρο για φαγητό, θέρμανση, ΔΕΗ ή εισιτήρια!

 

Το καθεστώς αυτό φαίνεται ότι αποτελεί σχεδιασμένη και συνειδητή επιλογή των επιτελείων της κυβέρνησης, η οποία με συμμάχους, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τους δημάρχους, που στηρίζουν τα παιχνίδια των αντιλαϊκών πολιτικών του δικομματισμού και Ε.Ε, καθυστερούν επίτηδες τις παροχές σε χρήμα και σε είδος, διευκολύνοντας, με το κόλπο αυτό, την  πολιτική του «πρωτογενούς πλεονάσματος»…

 

Την ίδια δουλειά κάνουνε  και στις περιπτώσεις της ανανέωσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας. Κάθε χρόνο, οι κάτοχοι βιβλιαρίων Πρόνοιας είναι υποχρεωμένοι να ανανεώνουν τα βιβλιάρια. Το ΚΙΦΒ καταγγέλλει ότι η εξαχρείωση της τοπικής και κυβερνητικής εξουσίας και η πολιτική των σχεδιασμένων καθυστερήσεων στην έκδοση των σχετικών βιβλιαρίων, εφαρμόζεται ακόμα και στις περιπτώσεις ανίατων ασθενειών ή  βαρειών σωματικών αναπηριών, οι οποίες επιστημονικά έχουν βεβαιωθεί ότι είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες. Κανονικά τα βιβλιάρια αυτά θα έπρεπε να είναι διαρκείας ή να ισχύουν για 5 ή 10 χρόνια, τουλάχιστον.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι του δικομματισμού, στηρίγματα των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ε.Ε, χρηματοδότες της κάθε είδους σπατάλης και συνεργάτες παρασιτικών ΜΚΟ,  αρνήθηκαν το 2012 να αναλάβουν το έργο της έκδοσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας, με το γελοίο επιχείρημα  ότι δεν διαθέτουν δήθεν τις αναγκαίες υποδομές και το υπαλληλικό προσωπικό και ζήτησαν δύο χρόνια παράταση, για να οργανώσουν τις υπηρεσίες της Πρόνοιας ανά Δήμο (!….) ενώ την ίδια στιγμή,  οι ίδιοι,  εμφανίζονται να οργανώνουν «κοινωνικά παντοπωλεία», διαφημίζουν «κοινωνικά φαρμακεία» και οργανώνουν «αγορές παραγωγών» (!...).   

 

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν , με την σύμπραξη του Καμίνη και του Ασκούνη, ο οποίος εκτός από πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είναι και Δήμαρχος Καλλιθέας, η κυβέρνηση σκέπτεται να παρατείνει  το άθλιο αυτό καθεστώς, καθώς αποδεικνύεται χρήσιμο στην προώθηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» αδιαφορώντας για τα βάσανα των χιλιάδων ανθρώπων του λαού μας, που είναι δικαιούχοι της Πρόνοιας.   

 

Οι  συμπολίτες  μας  που  θίγονται  και  υποφέρουν  καθημερινά  από  τα  απάνθρωπα αυτά  μέτρα,   πρέπει  να  ξεσηκωθούν  και  να αποτρέψουν  αυτή  την  πολιτική , να  διεκδικήσουν  ΥΓΕΙΑ ,   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΚΑΙ  ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  για  όλο  το  λαό.

 

  ΚΙΦΒ

 
Βύρωνας 28.9.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.