Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΕΚΚΛΗΣΗ
Παρακαλούμε όποιος διαθέτει το φάρμακο ABILIFY 15 mg να επικοινωνήσει αμέσως μαζί μας

ΚΙΦΒ

Η κυβερνητική σημαία του «θετικού πλεονάσματος» ανεμίζει πάνω από την απελπισία, την ανεργία, την φτώχεια και τον θάνατο!

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ  ΦΑΡΜΑΚΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΠΟΡΙΑΣ!

Απειλείται σοβαρά η υγεία χιλιάδων άπορων ασθενών

Στα κρατικά νοσοκομεία εκτός από τα ακριβά φάρμακα όλο και περισσότερο σπανίζουν επίσης συνήθη όσο και φθηνά φάρμακα.

Αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των άπορων ασθενών με βιβλιάρια Πρόνοιας, οι οποίοι ωθούνται, από την πολιτική της κυβέρνησης, σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση, καθώς  τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων,  όλο και συχνότερα, δηλώνουν ότι δεν έχουν και ότι δεν είναι σε θέση να χορηγήσουν  στους δικαιούχους της Πρόνοιας τα  φάρμακα,  τα οποία, ως γνωστόν, χορηγούνται δωρεάν  στην κατηγορία αυτή των άπορων συμπολιτών μας!

Φάρμακα όπως π.χ το ABILIFY, και άλλα ακριβά φάρμακα, αλλά και φάρμακα φθηνά κάθε κατηγορίας, έχουν κυριολεκτικά εξαφανισθεί ή σπανίζουν στις προθήκες των κρατικών φαρμακείων των νοσοκομείων. Πίσω από αυτή την ωμή  καταπάτηση, ακόμα και αυτών των πενιχρών δικαιωμάτων χιλιάδων άπορων και άνεργων συμπολιτών μας ,  βρίσκεται η περικοπή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, που έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην πολιτική του «θετικού πλεονάσματος», μια πολιτική που στηρίζεται σε μύθους και που απαιτεί όλο και μεγαλύτερη  λιτότητα και σταδιακή μετατόπιση όλων των βαρών στις πλάτες των λαϊκών μαζών.

Στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο  δήλωσαν στους δικαιούχους της Πρόνοιας ότι το  φάρμακο ABILIFY  χορηγείται μόνο στους εσωτερικούς ασθενείς του, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ότι το στερείται και το ίδιο είπε και ο «Ευαγγελισμός», που ρωτήθηκε και είπε επίσης ότι δεν διαθέτει το ABILIFY ,  ενώ σε άλλη περίπτωση και για άλλα φάρμακα το  Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών δήλωσε επίσης ότι δεν δίνει φάρμακα σε ασθενείς της Πρόνοιας, που έχουν συνταγή από άλλο Νοσοκομείο!.... Εδώ έχουμε μαζί με τα άλλα και τον «πόλεμο των διοικήσεων». Η πραγματικότητα είναι ότι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών έχει πάψει εδώ και δεκάδες μήνες να χορηγεί τα περισσότερα από τα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι δικαιούχοι της Πρόνοιας.

Ο «πόλεμος» νοσοκομείων και των πλουσιοπάροχα αμειβομένων διοικήσεων, μας δείχνει το μέγεθος της εξαχρείωσης μιας διευθυντικής γραφειοκρατίας η οποία δίνει εξετάσεις δουλοφροσύνης για το ποια θα υπηρετήσει καλλίτερα τις εγκληματικές  πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόϊκα (!...) αδιαφορώντας για τα θύματα που προκαλεί  στο λαό μας. Άλλες  καταγγελίες άπορων ασθενών περιγράφουν ως αδύνατη την τηλεφωνική επαφή με πολλά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για περιπτώσεις αδικαιολόγητης σκαιής και περιφρονητικής συμπεριφοράς προς τις καταπονημένες μάζες των δικαιούχων της Πρόνοιας.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασης που περιγράψαμε, ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα γιατρών και εργαζομένων σε κρατικά νοσοκομεία ούτε ο ΙΣΑ έχει μέχρι σήμερα κάνει οιαδήποτε παρέμβαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!

ΚΙΦΒ

10.1.14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.