Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

«Στέγνωσε» ο Ευαγγελισμός, ψάχνουν χρήματα από άλλα νοσοκομεία

«Στέγνωσε» ο Ευαγγελισμός, ψάχνουν χρήματα από άλλα νοσοκομεία
Ενεκρίθησαν €3,5 εκατ. από τα €22 εκατ. που χρειάζεται – Τέλος και τα αντιδραστήρια
Στην εντατική μπαίνουν τα δημόσια νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο. Μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχουν σχεδόν «στεγνώσει», καθώς έχουν ήδη καταναλώσει το 90%-95% του προϋπολογισμού τους. Μεταξύ αυτών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ο «Ευαγγελισμός».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο «Ευαγγελισμός» χρειάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου 16 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών (περίπου 8 εκατ. ευρώ τον μήνα) και 6 εκατ. ευρώ για την εξόφληση χρεών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενεκρίθησαν μόνο 3,5 εκατ. ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ προορίζεται για το φαρμακείο. Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας ψάχνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας αδιάθετα ποσά για την οικονομική ενίσχυση του Ευαγγελισμού και άλλων νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. «Αν δεν βρεθούν χρήματα θα γίνει το μεγάλο μπαμ» λέει στέλεχος του υπουργείου Υγείας.
Οι πρώτες παρενέργειες αυτής της κατάστασης έχουν ήδη εμφανιστεί στον Ευαγγελισμό. Το νοσοκομείο έμεινε χωρίς αντιδραστήρια.
Με έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η υπεύθυνη του Αιματολογικού Εργαστηρίου ενημερώνει «για το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριό μας λόγω ανεπάρκειας των αντιδραστηρίων». Μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, «δεν θα είμαστε εις θέσιν να διενεργούμε τις κάτωθι εργαστηριακές δοκιμασίες: Μοριακό έλεγχο θρομβολίας (π. Vleidn, μετάλλαξη προθρομβίνης MTHFR), προσδιορισμό GGPD, αντισώματα HIT, φεριτίνη, απτοσφαιρίνες, monotest, κύτταρα λύκου».
απο την εφ. ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.