Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τυπου

130.000 ευρώ το χρόνο για εξωτερικό συνεργείο 4 τραπεζοκόμων, όταν 3 μόνιμες αμείβονται με 40.000 ευρώ το χρόνο!
Από καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», μάθαμε ότι  το κόστος εξωτερικού συνεργείου για τέσσερις τραπεζοκόμους στο αναφερόμενο νοσοκομείο  είναι 300% υψηλότερο από το κόστος  που θα είχαν αν είχαν προσληφθεί με συμβάσεις από το νοσοκομείο  4  εργαζόμενοι. Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Αυτοί που κόπτονται για την διαφάνεια και την οικονομία στα Νοσοκομεία κάνουν τα στραβά μάτια στην κατασπατάληση των χρημάτων του λαού για να αμείβονται πλουσιοπάροχα ιδιωτικές εταιρίες.
Πρόκειται για το συνεργείο τραπεζοκόμων (και όχι μόνο ) στο Δερματολογικό Νοσοκομείο Α. Συγγρός, το οποίο κοστίζει στον φοροληστευόμενο λαό υπερδιπλάσιο ποσό (130.000€ ετησίως για 4 τραπεζοκόμες) από το μόνιμο προσωπικό.
Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τότε που το σωματείο το κατήγγειλε και εγγράφως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 1η  Υ.ΠΕ και το σκάνδαλο εξακολουθεί να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Κατά τα άλλα ο λαλίστατος υπουργός  κος Α Γεωργιάδης αξιώνει δήθεν το νοικοκύρεμα των νοσοκομείων, συχνά ξιφουλκεί με υγειονομικούς συνδικαλιστές υπέρ του ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας, με κύριο επιχείρημα πως είναι  λιγότερο κοστοβόρα.
Τα στοιχεία και οι απόλυτοι αριθμοί τον διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Γιατί αυτό που κάνει στην πράξη είναι να μην προσλαμβάνει και να απολύει φτηνούς εργαζόμενους και να αναθέτει την δουλεία τους σε πανάκριβα συνεργεία Για εκεί λεφτά υπάρχουν ενώ για τους ασθενείς, τα Νοσοκομεία , και τους υγειονομικούς όχι.
Δεν τους φτάνει που δίνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για την διανομή του φαγητού επιδιώκουν τώρα να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τα μαγειρεία με αποτέλεσμα την αύξηση του  κόστους και την μείωση της ποιότητας  του φαγητού των ασθενών.
Το ίδιο ισχύει για κάθε τομέα τόσο του Νοσοκομείου μας όσο και των Νοσοκομείων γενικότερα, που δεν προσλαμβάνουν τους απαραίτητους εργαζόμενους αλλά αντίθετα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα και τους απολύουν .
Αλλά αυτά δεν τα βλέπουν οι επιθεωρητές υγείας ˶ γιατί είναι άλλη η δουλειά τους.


Άξιος όλων ο μισθός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.