Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


                               ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΥΡΩΝΑ

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, πρώτη ημέρα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα, οι παιδικοί σταθμοί, πλην κάποιων βρεφικών τμημάτων, δεν λειτούργησαν.

Η δημοτική αρχή Κατωπόδη, δεν παραδέχθηκε πότε το γεγονός επίσημα, παρά τις καταγγελίες και την κατακραυγή από γονείς και κινήσεις πολιτών και επέλεξε να επαναλαμβάνει μέσω των εκπροσώπων της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ότι οι παιδικοί σταθμοί ήταν ανοιχτοί.

 Ένα θέατρο του παραλόγου, ένας τραγέλαφος που ουσιαστικά έθεσε σε ταλαιπωρία γονείς και παιδιά που είχαν προγραμματίσει να μεταβούν στις εργασίες τους κανονικά αλλά οι παιδικοί σταθμοί δεν δέχονταν παιδιά γιατί απλούστατα δεν ήταν έτοιμοι.

 Το ως άνω γεγονός ήταν γνωστό στην Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών και στον Δήμο, όταν όμως το θέμα άρχισε να "τρέχει" στα social media και να μην μπορεί να μαζευτεί με τίποτα, μπροστά στο πολιτικό κόστος, η δημοτική αρχή επέλεξε να "αδειάσει" τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών, λέγοντας ότι παρά τις οδηγίες εκείνοι ευθύνονταν για την μη  λειτουργία των παιδικών σταθμών.

 Το να στρέφεται ο δήμος κατά των εργαζομένων του, την στιγμή που ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την διοικητική ανικανότητα που οδήγησε στην μη λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι απλά ανήκουστο!

 Εργαζομένους που στα δύσκολα χρόνια της τρόικας και των μνημονίων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

 Ανακοίνωσε δε, ότι θα κάνει και έρευνα για τον λόγο που δεν λειτούργησαν οι παιδικοί σταθμοί. Δεν μας είπαν φυσικά ποτέ και τίποτα.

 Καταγγέλλουμε απερίφραστα τα έργα και ημέρες της δημοτικής αρχής Κατωπόδη και διεκδικούμε:

Καλύτερους παιδικούς σταθμούς και υποδομές για την πόλη μας.

Καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Άμεση και χωρίς υπεκφυγές ανάληψη ευθύνης από τον δήμο για το γεγονός.

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.


ΒΥΡΩΝΑΣ 13-09-2019





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.