Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων και Ηρώων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος


Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων και Ηρώων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου, ημέρα που απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, έχει οριστεί ως ημέρα μνήμης των Εβραίων του Ολοκαυτώματος τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, καθιερώθηκε στη χώρα μας το 2004 μετά από ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Ως ημέρα μνήμης ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου, ημέρα που απελευθερώθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου, αποκαλύπτοντας την τραγικότητα και το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου του 2005 με το 60/7 ψήφισμά της, καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και ορισμένα άλλα ναζιστικά στρατόπεδα της φρίκης για να γνωρίζουν οι νέοι μας τι σημαίνει ναζισμός και φασισμός και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν «Η Χρυσή Αυγή» και τα άλλα φασιστικά κόμματα και κινήματα που εμφανίζονται στην Ε.Ε αλλά και στις ΗΠΑ και τι ακριβώς εκφράζουν τα «ιδεώδη» στα οποία ορκίζονται!

Δ. Σουλιώτης

Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας  1967-1974



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.