Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

(Οκτώβρης 2016 - Οκτώβρης 2017)



Στις 31 Οκτώβρη 2017 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) έκλεισε 5 χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζοντας την αγωνιστική παρουσία του στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλευρό  των  άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Όλα αυτά τα σκληρά χρόνια της κρίσης παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που γέννησαν το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τα δραματικά μεγέθη της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας, που ενίσχυσαν το καθεστώς της υποτέλειας και της εξάρτησης της χώρας μας από την Ε.Ε, από τις υπερδυνάμεις της κυριαρχίας, της καταλήστευσης των λαών και των πολέμων. Παλεύει για την ήττα αυτών των πολιτικών, για την Αλλαγή, για την αποκατάσταση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, για την δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.



Στην διάρκεια της τελευταίας χρονικής περιόδου, από 30 Οκτώβρη 2016 έως και 31 Οκτώβρη 2017, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχτηκε συνολικά 4.375 επισκέψεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 4.138 επισκέψεις για φάρμακα, 198 για γιατρούς και 39 για διαγνωστικές εξετάσεις. Όλες οι αναφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται, όπως είναι γνωστό, εντελώς δωρεάν. Συνολικά, στα 5 έτη της λειτουργίας του, από τον Οκτώβρη 2012 έως το τέλος του Οκτώβρη 2017 το ΚΙΦΒ εξυπηρέτησε συνολικά 21.893 επισκέπτες.



Ταυτόχρονα σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του και σε άλλα μέτωπα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι παραβιάσεις  θεμελιωδών δικαιωμάτων των ασθενών από ορισμένα κρατικά νοσοκομεία και τις διοικήσεις τους, οι δραματικές καταστάσεις, που σφραγίζουν την λειτουργία ορισμένων νοσοκομείων - κολαστήριων στον τομέα της ψυχικής υγείας, η σωρεία παράνομων αποφάσεων του ΚΕ.Π.Α/ΙΚΑ, με τις οποίες απόρριπτε την αληθινή αναπηρία συμπολιτών μας και τους καταδίκαζε έτσι στην εξαθλίωση και την πείνα, η περιφρόνηση ορισμένων υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στα δικαιώματα των πολιτών εκείνων, οι οποίοι δίνουν την μάχη της απεξάρτησης και της ζωής, οι παραβιάσεις στην λειτουργία τοπικών κρατικών δομών, όπως στο Κ.Υ. Βύρωνα, στο ΠΕΔΥ Βύρωνα και Παγκρατίου κ.α, αποτέλεσαν πεδία παρέμβασης, προκαλώντας την μαχητική επέμβαση του ΚΙΦΒ, το οποίο με δημόσιες καταγγελίες, διαβήματα και την ενημέρωση πολιτών, κοινωνικών οργανώσεων, υπουργείων, πολιτικών κομμάτων και βουλευτών συνέβαλε στην υπεράσπιση και την αποκατάσταση βασικών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας στο τομέα της Υγείας.



Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΙΦΒ αποτελεί ανεξάρτητη οντότητα του μετώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιούργημα αποκλειστικά λαϊκής πρωτοβουλίας από τα κάτω. Δεν έχει καμιά πολιτική,  δημοτική ή άλλη εξάρτηση, δεν είναι ΜΚΟ, δεν επιτρέπει καμιά αμοιβή, δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό και δεν δέχεται χρήματα, παρά μόνο για την αγορά φαρμάκων. Ο απολογισμός τού έργου που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα είναι συλλογικό δημιούργημα της συμμαχίας και της δράσης των 28 εθελοντών και των 2 φαρμακοποιών, των 104 γιατρών (όλων των ειδικοτήτων), των 38 φαρμακείων και των 3 διαγνωστικών κέντρων, που συγκροτούν σήμερα το δίκτυο του ΚΙΦΒ. Όλες αυτές οι δυνάμεις με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση στις αρχές της αγωνιζόμενης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της επιστήμης για τον άνθρωπο, συμβάλλουν με την προσφορά τους  στο κρίσιμο και τόσο αναγκαίο αυτό έργο για τους άνεργους και τους άπορους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, για την δημοκρατία, για τα δικαιώματα το εργαζόμενου λαού.



ΚΙΦΒ

Βύρωνας 2/11/2017   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.