Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλέγγυες Νότες - Παρασκευή 2/10, ώρα 9μμ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ»

 Σχετικά με τις  «Νότες»

Τον Σεπτέμβρη του  2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές …μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα Αλληλέγγυες Νότες. Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για  όλους. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, οι Νότες έχουν δώσει στο Μαρούσι – και αλλού - πολλές συναυλίες, τραγουδώντας αλληλέγγυα.

Θα πούμε το «Νερό Νεράκι»…

Η ιδέα για το «Νερό Νεράκι» προέκυψε πριν ένα χρόνο με αφορμή μια συζήτησή μας για τις προοπτικές ιδιωτικοποίησης του Νερού. Ξεκινώντας, αρχίσαμε να  ψάχνουμε θεματικά τραγούδια και έτσι, τραγούδι το τραγούδι, προέκυψε αυτό το ταξίδι σε ποτάμια και  θάλασσες, σε σύννεφα και πηγάδια, στις πηγές και τις νεράιδες  της ελληνικής μουσικής. Η επιλογή των τραγουδιών βεβαίως δεν έγινε με ανθολογικό κριτήριο, είχε αισθηματικό χαρακτήρα. Γι’  αυτό και σε άλλη χρονική στιγμή μάλλον θα διαλέξουμε να τραγουδήσουμε άλλα τραγούδια… Το ελληνικό τραγούδι άλλωστε είναι πλούσιο σε τρεχούμενο  νερό – και όχι μόνο….

Η συναυλία αυτή είναι μια σύνθετη συνεργασία σπουδαγμένων (μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών) μαζί με ερασιτέχνες, αλλά και ενηλίκων μαζί με παιδιά.

Μας ενώνει η αλληλεγγύη  και η αγάπη για την μουσική και το τραγούδι. Κι ο λόγος του ποιητή:

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ

Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα

Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες»

Την Παρασκευή 2/10/15, λοιπόν, η μουσική ομάδα αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες», σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα-Λαμπηδόνα, θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση Νερό Νεράκι.

είσοδος ελεύθερη (μαζεύουμε φάρμακα για τις Δομές Αλληλεγγύης της περιοχής)

έναρξη:  21.00
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.