Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Βύρωνα κ. Χρ. Σπυρόπουλο, τον οποίο συνόδευαν  δύο  ανώτερα υπαλληλικά στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, στον οποίο έθεσε το θέμα της έκδοσης των βιβλιάριων Πρόνοιας από το Δήμο Βύρωνα. Το ΚΙΦΒ ζήτησε να τερματισθεί το απαράδεκτο καθεστώς ταλαιπωρίας και κακομεταχείρισης των δικαιούχων βιβλιαρίων Πρόνοιας, αφού σήμερα την έκδοση των αναφερόμενων βιβλιαρίων σε αντίθεση με τον ισχύοντα νόμο, έχουν αναλάβει εργολαβικά για  λογαριασμό χιλιάδων δικαιούχων  μεγάλων περιοχών της Αττικής και δεκάδων Δήμων, οι Δήμοι Αθηναίων και Καλλιθέας, αδιαφορώντας για τις επώδυνες συνέπειες των «εξυπηρετήσεων» προς την κυβέρνηση. 

 

Η αντιπροσωπεία κατάγγειλε το σημερινό καθεστώς, το οποίο όπως τονίστηκε από το ΚΙΦΒ, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις, στην έκδοση αλλά και την ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, οι οποίες διαρκούν πάνω από 4 μήνες (!), με αποτέλεσμα χιλιάδες άποροι, ανάπηροι και ασθενείς συμπολίτες μας, που καλύπτονται  αποκλειστικά και μόνο από τις υπηρεσίες υγείας και των επιδομάτων της Πρόνοιας, να μη μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη ή να στερούνται ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών και στην περίπτωση των επιδομάτων  να στερούνται μέχρι και αυτό το ψωμί!.... Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι το θέμα είχε τεθεί ξανά από το ΚΙΦΒ στο δημοτικό συμβούλιο το 2013, αλλά η τότε  «ευαίσθητη» δημοτική αρχή  Χαρδαλιά – Γώγου, το είχε απορρίψει χωρίς καν να μπει στο κόπο να δικαιολογήσει την θέση της!

 

Για την ενημέρωση του κ. Σπυρόπουλου η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ ανάφερε χαρακτηριστικά ότι δήμοι όπως π.χ Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας,  Κορυδαλλού, Ν. Ιωνίας και άλλοι, εκδίδουν τα βιβλιάρια Πρόνοιας μέσα σε διάστημα 5 -10 ημερών!... Ο κ. Αντιδήμαρχος, τέλος,  δεν απόρριψε το αίτημα του ΚΙΦΒ, ζήτησε όμως κάποια πίστωση χρόνου ( κάπου ένα μήνα, όπως είπε ) προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την σύνθεση της επιτροπής αλλά και λειτουργικά ζητήματα που θέτει ο σχετικός νόμος για τα βιβλιάρια Πρόνοιας.

 

ΚΙΦΒ                                                                        
14.12.14

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.