Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) καταγγέλλει ότι το φαρμακείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» αρνήθηκε να δώσει προχθές Δευτέρα στην κ. Μαρούλη, κάτοχο βιβλιαρίου Πρόνοιας, το φάρμακο LYRICA με τον ισχυρισμό ότι δεν το διαθέτει. Όταν η κ. Μαρούλη ζήτησε να την ενημερώσουν πότε θα έρθει το φάρμακο για να πάει να το πάρει, ο αρμόδιος υπάλληλος, είπε ότι το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!... Τότε  ζητήθηκε από τον υπάλληλο να της σφραγίσει το βιβλιάριο Πρόνοιας με την ένδειξη ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ αλλά το φαρμακείο του «Σωτηρία» αρνήθηκε και πάλι και την έδιωξε…... Στην συνέχεια η κ. Μαρούλη κατέφυγε στον διευθυντή του Φαρμακείου, ο οποίος βλέποντας ότι η ασθενής είχε γνώση και υπερασπιζόταν τα δικαιώματά της είπε τελικά να πάει αύριο Τετάρτη 4.6… «μπορεί ίσως να έχουμε το φάρμακο»!…..
Η περίπτωση της Μαρούλη δεν αποτελεί εξαίρεση. Η κυβερνητική πολιτική του «Άουσβιτς» στον τομέα της υγείας και η άρνηση χορήγησης φαρμάκων στους άπορους δικαιούχους είναι γενικευμένη, δεν περιορίζεται στο Σωτηρία, αλλά αγκαλιάζει σχεδόν όλα τα κρατικά νοσοκομεία και χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας της Πρόνοιας. Από παντού και σχεδόν κάθε μέρα το ΚΙΦΒ δέχεται τέτοια παράπονα και καταγγελίες.


Ταυτόχρονα διευρύνεται η απρεπής και ταπεινωτική συμπεριφορά υπαλλήλων κατά ασθενών συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα αφού έχουν πλήρη αδυναμία να αγοράσουν τα φάρμακα τα οποία αν τα νοσοκομεία δεν τα προμηθεύσουν, η υγεία και η ζωή τους απειλείται. 
Η πολιτική αυτή ξεκινά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με σκοπό την εξοικονόμηση δαπανών σε βάρος των φτωχών του ελληνικού λαού « για την Ελλάδα!»…. και συνεχίζεται με τις εντολές των διοικητών προς τα φαρμακεία, με στόχο να δώσουν εξετάσεις στον Γεωργιάδη, κάνοντας οικονομίες στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Οι διοικητές μεταβάλλονται σε αδίστακτους υπερασπιστές μιας απάνθρωπης πολιτικής. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και γενικά από τμήματα της διευθυντοκρατίας ασύστολα ψεύδη και δολιότητες, αλλά και επιθετικές όσο και εξευτελιστικές, πολύ συχνά,  συμπεριφορές εναντίον όσων δικαιούχων της Πρόνοιας διαμαρτύρονται για την παράνομη άρνηση των νοσοκομείων να τους χορηγήσουν τα αναγκαία φάρμακα, τα οποία, ας σημειωθεί, συνταγογραφούνται από τα ίδια τα νοσοκομεία!

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους της Πρόνοιας ότι τα κρατικά νοσοκομεία, στα οποία γράφονται οι συνταγές φαρμάκων και φυσικά διαθέτουν φαρμακεία, είναι υποχρεωμένα να εκτελούν, χωρίς καμιά εξαίρεση, όλες τις συνταγές των γιατρών των νοσοκομείων και αν μερικά φάρμακα, εκείνη την ημέρα, δεν υπάρχουν οφείλουν να ορίζουν ραντεβού για τις επόμενες ημέρες για την παραλαβή των φαρμάκων. Στην περίπτωση που τα νοσοκομεία δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους οι δικαιούχοι της Πρόνοιας θα πρέπει να ζητάνε την συμπαράσταση των γραφείων εξυπηρέτησης του πολίτη (πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία) και αν χρειασθεί να επισκέπτονται τους διοικητές ή τους αρμόδιους για τα φάρμακα υποδιοικητές, προκειμένου να θέσουν υπόψη τα αιτήματά τους και την απαίτηση να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους.

Τέλος κάθε οριστική άρνηση των νοσοκομείων να χορηγήσουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα επειδή ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ πρέπει να συνοδεύεται με σφράγιση του βιβλιαρίου Πρόνοιας από το συγκεκριμένο φαρμακείο του νοσοκομείου και την ένδειξη ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ.

Σε κάθε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν τα φάρμακα στους δικαιούχου να ενημερώνουν το ΚΙΦΒ.

ΚΙΦΒ


3.6.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.