Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ  ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ                                                   
Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ) παραβρέθηκε τη Δευτέρα 19/7 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα και ζήτησε από την πρόεδρο κ. Π. Αλιφραγκή, να ενημερώσει το σώμα των δημοτικών συμβούλων, σχετικά με τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι του Δήμου μας με τις υπηρεσίες Πρόνοιας και την έκδοση τόσο των βιβλιαρίων υγείας όσο και των άλλων δικαιωμάτων των ανάπηρων και ασθενών πολιτών, που σχετίζονται με την χορήγηση επιδομάτων κλπ.
Η Γραμματεία του ΚΙΦΒ είχε έγκαιρα καταθέσει στο Δήμο -υπόμνημα - με 97 υπογραφές ανέργων και ορισμένων μελών του ΚΙΦΒ - με το οποίο αφού εξηγούσε την τριτοκοσμική κατάσταση, που επικρατεί στις υπηρεσίες Πρόνοια του Δήμου Αθηναίων και διατύπωνε ανοιχτές καταγγελίες για τις μεγάλες καθυστερήσεις, τις απερίγραπτες ταλαιπωρίες και τις ταπεινώσεις, στις οποίες υποβάλλονται χιλιάδες άνεργοι και άποροι συμπολίτες μας από τις εν λόγω υπηρεσίες , ζητούσε να αναλάβει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του με τη άμεση λειτουργία της κοινωνικής Πρόνοιας , ώστε να αποκεντρωθεί το όλο έργο και να εξυπηρετηθούν άμεσα οι δικαιούχοι συμπολίτες μας στο Δήμο Βύρωνα.  

Η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αλιφραγκή κατά την συνήθη και αντιδημοκρατική τακτική της, αρνήθηκε να θέσει σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου το υπόμνημα του ΚΙΦΒ,  ενώ  ο Δήμαρχος  Χαρδαλιάς, όχι μόνο στήριξε την παράνομη άρνηση να διαβαστεί το έγγραφο του ΚΙΦΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με την γνωστή αντιδημοκρατική και αλαζονική του συμπεριφορά, με την οποία συνήθως αντιμετωπίζει κάθε λαϊκό αίτημα, μίλησε περιφρονητικά, έθεσε, έμμεσα, σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των υπογραφών του υπομνήματος και αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε δημόσια δέσμευση ότι ο Δήμος Βύρωνας θα αναλάβει το έργο της  Πρόνοιας. Οι επιταγές των  αντιλαϊκών πολιτικών, που στηρίζει και υπηρετεί η σημερινή  δημοτική εξουσία της  πλειοψηφίας Χαρδαλιά,  δεν της  επέτρεψε να δει  τα βάσανα του εργαζόμενου λαού και το χρέος της απέναντι στους ανέργους. Στο αίτημα και στο πρόσωπο της επιτροπής μας, είδε τους ανέργους και την φτωχολογιά που υποφέρει, ως αντιπάλους!... Απέναντι σε αυτή την αντιδημοκρατική και αήθη στάση του προεδρείου και του Δημάρχου, που αποτελεί πια καθεστώς, ευθυγραμμίστηκαν πλήρως η μουγκή πλειοψηφία της παράταξης Χαρδαλιά, ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής και γιατρός (!)  Γώγος Χρήστος, ο υπεύθυνος υγείας γιατρός (!) κ. Μαργαρίτης, ενώ  δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μολονότι είχαν ενημερωθεί!    

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Βύρωνα 31/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.