Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιδόθηκε η αναφορά για τα βιβλιάρια πρόνοιας

Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ) επισκέφτηκε την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, το Δήμο Βύρωνα, για να επιδώσει αναφορά στον Δήμαρχο αλλά και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) σχετική με το επείγον θέμα της ανάληψης όλων των υπηρεσιών Πρόνοιας από το Δήμο Βύρωνα. Αίτημα επίσης του ΚΙΦΒ είναι να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ

Τόσο ο Δήμαρχος  όσο και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απουσίαζαν και έτσι δεν έγινε δυνατή η ενημέρωσή τους  για το περιεχόμενο του διαβήματος. Με την αναφορά του, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα κατάγγειλε την Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά (καθώς και τις άλλες δημοτικές αρχές του δικομματισμού) για την αδιαφορία της και την άρνησή της να αναλάβει τα καθήκοντα, που τους ανάθεσε ο Καλλικράτη από τις αρχές ήδη του 2012, για όλες τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Πρόνοια, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται η έκδοση βιβλιαρίων υγείας, η χορήγηση επιδομάτων για ανάπηρους κλπ.  

Η επιτροπή πρωτοκόλλησε την αναφορά της, με την οποία περιγράφει την απαράδεκτη κατάσταση και τις απερίγραπτες ταλαιπωρίες στις οποίες σήμερα υποβάλλονται χιλιάδες άνεργοι και άποροι  για να βγάλουν τα αναφερόμενα βιβλιάρια της Πρόνοιας και ζητά από τον Δήμο να αναλάβει, χωρίς άλλη καθυστέρηση,  την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών και των συναφών θεμάτων που σχετίζονται με την υπηρεσία αυτή. Η επιτροπή επισκέφτηκε επίσης και ενημέρωσε τον συμπαραστάτη του Πολίτη.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις καταγγελίες του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα και την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από πολιτικά κόμματα και δημοτικές κινήσεις, η δημοτική αρχή της Αθήνας  αναγκάστηκε να διαλύσει τους «θαλάμους αερίων», που είχε στήσει μαζί με την Περιφέρεια στην παλιά Νομαρχία στους Αμπελόκηπους και να προχωρήσουν προσωρινά στην αποκέντρωση των υπηρεσιών της πρόνοιας, που, όπως πληροφορούμαστε, μεταφέρθηκαν στα 9 ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνουμε ότι τα θέματα αυτά αφορούν χιλιάδες άνεργους και άπορους ανασφάλιστους αλλά και άλλες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ανάπηροι με πάνω από 67% αναπηρία, που παίρνουν τα γνωστά ψίχουλα των επιδομάτων,  επαγγελματίες, που έχασαν τις δουλειές τους κ.α. Όλοι αυτοί έχουν άμεση ανάγκη από τα βιβλιάρια για δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο Δήμος Βύρωνα είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.